YMCA bureau Noord Oost

Clubstriid, spel- en opdrachten wedstrijd waar iedereen welkom is!  

Clubstriid is een wedstrijd in je eigen plaats waarbij je allerlei spellen en opdrachten doet. Clubstriid bestaat uit drie onderdelen, namelijk diverse korte opdrachten op locatie, een geldinzamelingsactie voor een internationaal YMCA project en een ‘haalopdracht’. De geldinzamelactie kan op de avond zelf gespeeld worden of jullie kunnen besluiten het op een nader te bepalen tijdstip te doen, bijvoorbeeld in een kerkdienst. Bij de ‘haalopdracht’ worden er vertegenwoordigers van de groep aangewezen die de opracht uitvoeren en daarbij verschillende items moeten verzamelen. Daarbij hebben ze de hulp van de gehele groep nodig in de vorm van aanwijzingen.


Tijdens Clubstriid mag jouw club zich weer uitleven met actieve spelen, denkopdrachten en ludieke activiteiten!


De opbrengst van Clubstriid 2018 zal zijn voor de solidariteitsactie van YMCA Wit-Rusland. Lees meer hierover op http://www.ymcajeugdwerk.nl/nl/projecten/solidariteitsactie.Clubstriid 2018

2 februari; eindelijk was het zover. Het thema ‘’Ik hou van Holland’’ kon bekend worden gemaakt bij alle groepen die hebben meegedaan. Zo was er een ‘’Ik hou van Holland quiz’’. Wist jij bijvoorbeeld dat supermarkten oranje muisjes aanbieden als er een prins of prinsesje geboren wordt of dat de gemiddelde Nederland 6 rookworsten per jaar eet. Ook kwam onze jaarlijkse verkoop- en haalopdracht weer terug. Wie is het gelukt om pannenkoeken met poedersuiker of stroop te regelen voor alle tieners van de groep?

We konden het niet laten om jullie algemene kennis te testen met het provinciespel. Kan jij een logo koppelen aan een naam of provincie? Dat was een hele uitdaging! Vervolgens was het tijd om even in beweging te komen met de bouwopdracht. Al die prachtige huizen met gevels aan het water, hoe heten die ook alweer? Kun je ook één groot huis bouwen van dozen waarin iedereen past? Dat lukte zeker. Er zijn meerdere foto’s gestuurd met jullie bouwwerken die het bewijs hiervan zijn. Tot slot moest er iets gebeuren met die gemene instinkers van de Nederlandse taal. Hieruit kon dan een spellingskoning of -koningin naar voren komen. Hoe zat het ook alweer? Was het nou pyjama of pyama?

 

Na afloop hebben we op kantoor vele positieve reacties en foto’s ontvangen van iedereen. We zijn blij dat jullie genoten hebben van Clubstriid 2018! Daarbij willen we jullie nog bedanken voor de €2000,00 die opgehaald is voor de YMCA Solidariteitsactie in Wit-Rusland. Een ontzettend mooi bedrag dat alleen maar mogelijk was dankzij jullie inzet en enthousiasme.

 

De enige echte winnaar van Clubstriid 2018 is Dronrijp met 545 punten. Van harte gefeliciteerd! Jullie hebben het verdiend en zullen binnenkort nog een leuke prijs ontvangen. Clubstriid 2019 duurt nog wel even, maar we hopen van harte dat jullie ook dan weer mee willen doen. Wij zullen in ieder geval ons best doen om weer iets leuks te verzinnen 😉.