YMCA bureau Noord Oost

Y Adventure: de bekende Survival maar nu met een nieuwe naam.

Y Adventure 6 oktober 2017; dat wil je niet missen!

Thema: The big five


De olifant: De olifant is de ongevaarlijkste van de vijf. De olifant valt alleen aan als hij zich bedreigd voelt. Hierbij spreidt hij zijn enorme oren waardoor de olifant er nog gevaarlijker uitziet.

Wist je dat een olifant zo zwaar is dat hij staand moet slapen?

De neushoorn: Er zijn 2 soorten neushoorns; de witte en de zwarte neushoorn. De zwarte neushoorn is de gevaarlijkste. Hij is erg kortzichtig en agressief. De neushoorn heeft bijna geen dierlijke vijanden. De grootste vijand is de mens.

Wist je dat een neushoorn met gemak een snelheid van 50km per uur haalt?

De buffel: De buffel is de gevaarlijkste van de vijf. Dit komt door de grote hoorns die wel een meter lang kunnen zijn. De buffel is bijna twee meter hoog en weegt soms wel 900kg.

Wist je dat het de mens nog nooit gelukt is om een buffel te temmen? Zelfs niet door de buffel te kruisen met andere runderen.

De leeuw: De leeuw is de koning van het dierenrijk. Maar mensen hoeven bijna niet bang te zijn voor leeuwen. Leeuwen houden namelijk niet van mensenvlees. Het gebrul van een leeuw is om zijn territorium af te bakenen, dit kun je wel op een afstand tot 10 kilometer horen.

Wist je dat leeuwen erg luie dieren zijn? Ze slapen gemiddeld 16 tot 20 uur per dag.

Het luipaard: De naam verklapt het al, luipaarden zijn luie dieren. Als de luipaard op jacht gaat, blijft hij stil en laag in het gras liggen tot er een prooi voorbij komt. Dan pas komt hij in actie. De luipaarden jagen het liefst ’s nachts omdat ze goed kunnen zien in het donker.

Wist je dat een luipaard zijn prooi bijna altijd op eet in een boom? Hier kan hij rustig van zijn hapje genieten zonder dat andere dieren hem daar storen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens Y Adventure gaan jullie the big five proberen te beschermen. Jullie gaan net als hen een klimparcours afleggen.  En door het uitvoeren van opdrachten kunnen jullie deze dieren in veiligheid brengen. Maar pas op voor de jagers want voor je het ben je zelf in gevaar!

Tijdens de tocht krijgen jullie ook een dier mee op pad. Weten jullie het veilig over de finish te brengen?

Doen jullie mee? Geef je nu alvast op via noordoost@ymca.nl, dit kan uiterlijk tot en met 24 september.

Deelname voor YMCA leden kost €8,50 pp (€17,- pp voor niet-leden).


Wil je weten hoe het vorig jaar was? Lees dan het verslag hieronder.


Verslag van 7 oktober 2016 in Leeuwarden

Ik wist niet wat ik zag… toen ik op 7 oktober aankwam bij het Buitensportterrein “de Grote Wielen” stond daar een grote menigte van wel 100 tieners, 31 begeleiders en 12 vrijwilligers bij elkaar. De vele tieners waren gekomen om een tocht van ca. 3 km te lopen waarin 10 uitdagende activiteiten waren verwerkt. Een super leuk en spannend gebeuren, want het werd gaandeweg de avond al aardig donker in het bos.

De groep jongens uit Hallum was wel heel erg enthousiast want ze hadden bedacht het hele parcours rennend af te leggen. Bij het water bedachten ze zich geen moment en gingen er vol in… waarna ze geen droge draad meer om hun lijf hadden! De tocht hebben ze onder het kikkerkroos en vreselijk stinkend naar slootwater afgemaakt.

Na anderhalf uur waren ze alweer binnen en hebben zich eerst maar eens onder de douche van het kroos ontdaan.

Toen iedereen weer binnen was, hebben we met z’n allen heerlijk nagekletst rondom het vuur, onder het genot van een broodje knakworst en warme marshmallows. Uiteindelijk gingen we opgewarmd, vol energie en met een voldaan gevoel om 23.00 uur weer naar huis.