YMCA bureau Noord Oost

Vakanties bij de YMCA

De 10 vrijwilligers zitten er klaar voor! Laat de kinderen maar komen! 

Een jong verlegen meisje van 11 jaar komt als eerste met haar ouders het gebouw binnen gelopen.  Ze heeft een backpack op haar rug, ze geeft de begeleiders stuk voor stuk een hand, Een van de begeleiders roept vrolijk: Fijne koningsdag! Ze krijgt een glunder op haar gezicht en ze roept naar haar moeder: MAM, het kamp is nu al begonnen.

Het meisje heeft suikerziekte, het is de eerste keer dat haar ouders haar alleen op een kamp achterlaten, een arts en een verpleegkundige gaan samen met haar en de ouders in gesprek over haar suikerziekte. Als de belangrijke punten zijn doorgenomen vertrekken haar ouders.

Inmiddels is iedereen binnen. Om kennis te maken gaan we een spelletje spelen. Iedereen kan het gelijk goed met elkaar vinden. Al snel smelt de groep samen tot een hechte vriendenclub. We spelen over de dagen verschillende spellen. Het kamp is feestdagenparade, we hebben koningsdag gevierd, ons schoen gezet voor sinterklaas. Voor kerst kerstballen gemaakt en een kerstboom opgezet en het Suikerfeest met verschillende lekkernijen en een toepasselijk spel gevierd, want het Suikerfeest vieren met suikerziekte kan dat?

Voor het kerstdiner heeft iedereen zijn netste kleren meegenomen. De jongens komen uit hun kamer met een pak aan of hele nette kleren, de dames hebben hun haren opgestoken en hun jurk of nette spijkerbroek uit de koffer gehaald. Met de mooiste kleren aan, zitten ze gezellig aan een lange tafel.  Het gourmetstel staat er klaar voor. Een gezellige avond... Als afsluiter van een nog gezelliger kamp.

Wil jij meer weten over een van de kampen? Kijk dan in het menu voor meer informatie