YMCA bureau Noord Oost

YCamps

Onder Ycamps is een verdeling in vele verschillende kampen. Ycamps richt zich specifiek op kinderen met een zorgvraag of die extra ondersteuning nodig hebben. 

YKids
Ieder kind moet op vakantie kunnen. Soms is dat niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld omdat kinderen in het dagelijks leven extra begeleiding nodig hebben.
Bij YKids zijn kinderen met AD(H)D, ASS of soortgelijke beperkingen aan het juiste adres voor spetterende zomerkampen.
Voor meer informatie over deze kampen, kijk op de website van de YKids


Sugarkids 
Kinderen met suikerziekte moeten voordurend letten op hun koolhydraten bewegings intensiviteit, want hoeveel insuline moet ik nou spuiten? 
Om de ouders te kunnen onlasten is er samen met diabetisch vereniging Nederland Sugarkids kamp opgericht. Kinderen met diabetisch kunnen hier een vakantie vieren onder begeleiding van Ycamp vrijwilligers die het programma verzorgen, een arts van de diabetisch vereniging, verpleegkundigen etc.  

Wil je meer  weten over dit kamp, kijk dan op de website van sugarkids


Eenoudervakanties
Bent u een alleenstaande ouder die de zorg heeft voor de kinderen? En zou u er wel eens samen met uw kinderen een week tussenuit willen? Dan zijn de Eenoudervakanties echt iets voor u. 

kijk voor meer informatie over deze vakantie op de website van eenoudervakanties 


YSpecials
Y Camps wil ook kinderen en jongeren met een beperking een vakantie aanbieden. Dit zijn de Y Specials. Voor meer informatie over de YSpecial vakanties kunt u terecht op de website