YMCA bureau Noord Oost

Doe mee in het AZC!

YMCA heeft tot doel om vrijwilligers te ondersteunen en kinderen, tieners en jongeren een veilige omgeving te bieden, waarbinnen zij zich kunnen ontwikkelen. Hierbij sluit het doen van activiteiten binnen AZC’s ook heel goed aan. YMCA wil structureel activiteiten organiseren met inzet van vrijwilligers bij diverse AZC’s.


Sinds begin 2015 t/m juni 2017 zijn er 2x per week activiteiten op het AZC in Schalkhaar georganiseerd. Elke dinsdag- en donderdagavond stonden er leuke, afwisselende activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar op het programma. Even een avond niet aan de thuissituatie denken en ongestoord plezier maken is het doel van deze avonden.  Een team van  vrijwilligers en stagiaires is nauw betrokken bij deze activiteiten. Er komen elke avond rond de 25 kinderen gezellig met elkaar spelen, knutselen en dansen. Daarnaast zorgen de vrijwilligers ervoor dat de kinderen op een leuke manier in contact met elkaar komen en ze bezig kunnen met eigen talenten ontwikkelen. 


Danielle Borger (vrijwilliger) : “Wanneer je ziet dat de kinderen een super avond hebben gehad, geeft mij dat veel voldoening.”


Ook in het tijdelijke AZC in Ommen zijn 22 weken lang 2x per week activiteiten georganiseerd. In de periode van okt 2015 t/m maart 2016 mochten we een grote groep kinderen verwelkomen. Leuk om te vertellen is dat er een groep internationale studenten (via stichting d’Olde Vechte) actief betrokken is bij deze avonden en ook dat plaatselijke burgers enthousiast een workshop hebben verzorgd.


Bij het AZC in Almelo is er vooral behoefte aan training van de vrijwilligers, Kinderen mij een zorg, hoe sta ik voor een groep en de interculturele communicatie training heeft inmiddels bij een grote groep vrijwilligers tot successen geleid.


De vrijwilligers en studenten worden, voordat ze aan de slag gaan door YMCA getraind. De training gaat vooral om interculturele communicatie en er wordt ook aandacht besteed aan de gang van zaken.Winnaar YIP-award

Blij, vereerd ent trots zijn we met het winnen van de YIP-award voor het project "Doe mee in het AZC". YIP staat voor YMCA Inspires People en wordt jaarlijks op het YMCA ledencongres uitgereikt. Op het ledencongres 18 juni 2016 gingen met overtuiging en enthousiasme de meeste stemmen naar ons prachtige en krachtige project "Doe mee in het AZC". Waarvoor dank!!

Wil je meer weten en misschien wel als vrijwilliger je inzetten voor dit dankbare werk?

Mail dan naar: Dinet@ymca.nl of bel: YMCA 038-4540221