YMCA bureau Noord Oost

Trainer worden

Voor de instructie 'Kinderen, mij een zorg!' hebben we een speciale groep trainers opgeleid die gedurende de projectperiode (tot en met eind 2015) meerder keren deze instructie bij een groep verzorgd hebben.


Deze trainers hebben in eerste instantie het train de trainertraject gevolgd, bestaande uit twee dagdelen. Tijdens dit traject gingen we verder in op het onderwerp en hebben we ook veel aandacht besteed aan didactische tips, groepsprocessen en verdiepende werkvormen. Na dit traject konden de trainers zelfstandig of met een co-trainer op pad om de instructie te geven. Bij de instructie is een Powerpointpresentatie ontwikkeld, samen met een trainersmap en een deelnemersmap.

Na afloop van elke instructie is er contact met een beroepskracht over het verloop van de instructie, de indruk van de groep en je eigen rol binnen deze instructie.


Elk jaar organiseren we een supervisiedag waarin we trainers extra trainen op nieuwe ontwikkelingen, veel gestelde vragen naar aanleiding van de gegeven instructies en een verdieping in de vorm van een gastles door een professional van buiten (Veilig Thuis/Zedenpolitie).


Daarnaast vormen trainers samen met een aantal andere trainers een intervisiegroep waarbij ervaringen gedeeld kunnen worden en men elkaar kan voorzien van tips.