YMCA bureau Noord Oost

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende stage waarin je leuke activiteiten voorbereidt en uitvoert voor kinderen of tieners? Dan hebben wij genoeg mogelijkheden!

  • Wij bieden je een enthousiaste kinder- of tienergroep waar je samen met andere stagiaires of vrijwilligers de kinderen een geweldige tijd bezorgt. Natuurlijk word je hierbij goed begeleid en helpen wij je om te leren.

    Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van stagiaires van de volgende opleidingen:

    HBO Social Work (CMV, Pedagogiek)

    Vooral 1e jaars HBO studenten Social Work kunnen bij ons terecht. Wij bieden je een uitdagende stage aan waarin je in teamverband een kinder- of tienerclub begeleidt. Hierbij leer je veel over het omgaan met de doelgroep kinderen of tieners. Maar je leert ook om samen te werken, je creativiteit in te zetten en flexibel te zijn. En natuurlijk krijg je hiervoor veel enthousiasme en spontaniteit van de kinderen terug.


Voor 3e jaars CMV- of Pedagogiekstudenten bieden wij twee jaarstageplaatsen aan. In deze stage ga je aan het werk als Jeugdwerkadviseur in opleiding. Hierbij krijg je coördinerende taken, waarin je nieuwe groepen op gaat zetten, vrijwilligers en stagiaires begeleidt, meewerkt binnen projecten en trainingen gaat geven. Kortom een veelomvattende stage waarin je zult ontdekken waar je talenten liggen en waarin je aan de slag gaat met het verwerven van je competenties.

Wij zoeken voor jou een groep waar je je stage uit kunt voeren. We hebben inmiddels zelf groepen opgezet in Zwolle in de wijken Assendorp, Westenholte en Stadshagen. Als stagiaireteam begeleid je met ongeveer 3 stagiaires een groep kinderen. Je werkt hierbij met een materiaal van de YMCA rond verschillende thema's. Dit biedt de kinderen hen de mogelijkheid om allerlei vaardigheden op te doen en is een uitstekende manier om een onderlinge band in de groep te ontwikkelen.

Daarnaast heeft de YMCA lidgroepen. Deze groepen komen meestal 1 keer per week bij elkaar. De programma’s die hierin aangeboden worden lopen sterk uiteen. Zo zijn er groepen die werken met kant-en-klare YMCA-programma’s , maar zijn er ook groepen waar de leiding zelf het programma bepaalt. Wij werven voor een aantal lidgroepen stagiaires; voor jullie een leuke en uitdagende leerplek, voor hen ondersteuning bij de uitvoering van het jaarprogramma.
Deze groepen bevinden zich in de gehele regio Noord-Oost: Overijssel, Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland.


Wanneer je stage komt lopen dan start je met de training "Stage bij de YMCA". Hierbij word je in 3 dagdelen voorbereid op het stagelopen binnen het jeugdwerk en weet je hierna wat je kunt verwachten.