Activiteiten

Voor verenigingen

Activiteiten voor verenigingen

Voor jongeren en leidinggevenden om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar te inspireren 

YMCA Jeugdwerk organiseert tal van activiteiten om de verenigingen bij elkaar te brengen. Zo leer je niet alleen de vrijwilligers en leidinggevende binnen je eigen club beter kennen, je breidt ook je netwerk uit met enthousiaste vrijwilligers en leidinggevenden van andere clubs. Tijdens de events deel je je ervaringen en leer je van elkaar. We horen vaak van de deelnemers dat het super inspirerend is. 

 
Wist je dat je de spelactiviteiten ook kunt huren?

Hoe leuk is het als je de spelactiviteit die je tijdens ons event hebt ervaren kun meenemen naar jouw vereniging? Of wie weet spot je wel een toffe activiteit op deze site. Je kunt de spellen huren om op je vereniging te spelen. Het aanbod varieert van gezellig samen bezig zijn tot activiteiten met een educatief sausje. 

 
Voor ieder wat wils dus! 
Mocht je nou nog een spel missen laat het ons dan weten. We kijken graag naar de mogelijkheden om het aan ons aanbod toe te voegen. 

Een greep uit ons aanbod

“Super dit! In je eentje krijg je dat nooit voor elkaar.”

Martine (34), vrijwilliger bij YMCA’s Fun2stay

Events

“Elkaar ontmoeten en samen doen!” Er zijn maar liefst 9 events waar je met je jeugd aan mee kunt doen!

Vorm samen een team en doe mee met een sportieve activiteit of meld je aan voor Jongeren Aan Zet of Y-Adventure.

jeugdwerk
bamboestiek bouwen

Op locatie

Wil je eens iets nieuws doen met je club of vereniging? Een YMCA-spelbegeleider komt bij jullie langs met een dagdeel vullend programma.

We hebben een gevarieerd aanbod van spelactiviteiten voor diverse leeftijden en groepsgroottes. Zo zijn er activiteiten voor buiten, spelen voor binnen en voor verschillende groepsgroottes. 

Verkleedkoffer YMCA jeugdwerk

Spelkoffers

Op een speelse manier een inhoudelijk thema ter sprake brengen? Dat kan met een Spelkoffer! Ook (nog) niet nagedacht over je programma voor het nieuwe jaar? Maak gebruik van ons aanbod Spelkoffers!

Onze initiatieven

Een project om OV-reizen voor senioren toegankelijker maken in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. De OV-ambassadeurs zijn ook senioren. 

In dit project willen we kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar uitdagen om iets voor een ander te betekenen. 

Een campagne in samenwerking met diverse partners om meer openheid over mentale gezondheid te genereren. Samen maken we Nederland mentaal gezonder. 

YMCA jeugdwerk staat voor je klaar

YMCA Jeugdwerk staat voor je klaar

De YMCA biedt lokaal jeugdwerk ondersteuning bij tal van zaken.

Je kunt met elke vraag op het gebied van jeugdwerk bij ons terecht. Of het nu gaat om jeugdbeleid, ideeën voor op kamp of de club, het in dienst nemen van een professionele jeugdwerker of het omgaan met moeilijk gedrag, de jeugdwerkconsulenten beantwoorden graag je vraag.