Vleermuizenexcursie

In vier verschillende stappen meer beleven en te weten komen over vleermuizen.

Waar : binnen en buiten, in overleg met de trainer bedenk je een route bij jou in de buurt.
Leeftijd : 6 jaar en ouder
Periode : mei -september

De excursie start met een korte uitleg over de vleermuis met uiteraard wat mooie indrukwekkende foto’s. Zo leren jullie dat de vleermuis het enige zoogdier is wat kan vliegen. En hoe het toch komt dat hij zo lang op de kop kan blijven hangen.

Zodra het schemerig is gaan jullie op pad. De vleermuizen kunnen niet goed zien maar maken ultrasone geluiden deze weerkaatsen en door deze echo weten zij razendsnel obstakels te vermijden en hun route te wijzigen. Deze ultrasone geluiden kunnen wij normaal gesproken niet kunnen horen omdat deze voor ons gehoor te hoog zijn. Door middel van een vleermuizen detector kan dat wel. Het leuke is dat hierdoor iedereen vooral naar boven kijkt: op zoek naar de vleermuis.

Wil je eens wat anders doen met je groep en ontdek je graag de natuur, neem dan contact met ons op! Dat kan door onderstaand formulier in te vullen. 

Reserveringsformulier activiteit op aanvraag

Via dit formulier kun je een activiteit boeken of meer info ontvangen

Ik wil de volgende activiteit boeken / meer info(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Activiteiten voor verenigingen

Voor jongeren en leidinggevenden om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar te inspireren.

YMCA Jeugdwerk organiseert tal van activiteiten om de verenigingen bij elkaar te brengen. Zo leer je niet alleen de vrijwilligers en leidinggevende binnen je eigen club beter kennen, je breidt ook je netwerk uit met enthousiaste vrijwilligers en leidinggevenden van andere clubs. Tijdens de events deel je je ervaringen en leer je van elkaar. We horen vaak van de deelnemers dat het super inspirerend is.

 

Wist je dat je de spelactiviteiten ook kunt huren?
Hoe leuk is het als je de spelactiviteit die je tijdens ons event hebt ervaren kun meenemen naar jouw vereniging? Of wie weet spot je wel een toffe activiteit op deze site. Je kunt de spellen huren om op je vereniging te spelen. Het aanbod varieert van gezellig samen bezig zijn tot activiteiten met een educatief sausje.

 

Voor ieder wat wils dus!
Mocht je nou nog een spel missen laat het ons dan weten. We kijken graag naar de mogelijkheden om het aan ons aanbod toe te voegen.