Vreemde eend

Preventief aandacht besteden aan pest- en buitensluitgedrag binnen de groep.

Aan de hand van verschillende werkvormen gaan we bezig met 3 belangrijke elementen: “ervaring, beleving en kennis” rond pesten/buitensluiten. Aan de deelnemers (in de leeftijd van 10-16 jaar) wordt van te voren verteld dat er verschillende spelactiviteiten gedaan zullen worden en wordt alleen het onderwerp Vreemde Eend genoemd.

“Pesten” maakt deel uit van het groepsproces. In elke groep wordt geplaagd of gepest. In veel gevallen blijft het binnen de perken en wordt het gedrag door de groep zelf gecorrigeerd. Maar helaas lukt dat niet altijd, met soms vergaande gevolgen. Eén van de belangrijkste vormen van pesten is buitensluiten. In deze activiteit ervaren de groepsleden wat het betekent om buiten de groep te vallen en wordt aandacht besteed aan hoe je met dit gedrag om kunt gaan.

Een aantal reacties van groepen die het programma heeft gevolgd :

Het was een groot succes! We hebben samen veel lol gehad en ook de diepgang gevonden. 

Wij waren als leiding al een tijdje op zoek naar een leuke maar leerzame manier om over pesten te kunnen praten. Overal komen plagerijen voor en gaat het soms verder dan dat, ook bij ons. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen na gaan denken wat pesten is, wat dat doet en wat de consequenties hiervan kunnen zijn. – Groepsleiding

“Eigenlijk maakt het niet uit; “je gaat gewoon spelen en dan komt het vanzelf wel goed” –Deelnemer over het kaartspel

De activiteit wordt begeleid door een getrainde YMCA vrijwilliger en duurt ongeveer 1 1/2 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Naast deze activiteit is er ook de mogelijkheid om een tweede avond te organiseren in samenwerking met een ervaringsdeskundige.

De kosten van een educatieve avond zijn per bijeenkomst 75 euro (excl. reiskosten). De kosten van een 2e avond liggen tussen de 100 en 200 euro, afhankelijk van tijdsduur en programma (excl. reiskosten).

Interesse? Neem contact op met YMCA jeugdwerk Noord-Oost door onderstaand formulier in te vullen.

zorgen over kind

Reserveringsformulier activiteit op aanvraag

Via dit formulier kun je een activiteit boeken of meer info ontvangen

Ik wil de volgende activiteit boeken / meer info(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Activiteiten voor verenigingen

Voor jongeren en leidinggevenden om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar te inspireren.

YMCA Jeugdwerk organiseert tal van activiteiten om de verenigingen bij elkaar te brengen. Zo leer je niet alleen de vrijwilligers en leidinggevende binnen je eigen club beter kennen, je breidt ook je netwerk uit met enthousiaste vrijwilligers en leidinggevenden van andere clubs. Tijdens de events deel je je ervaringen en leer je van elkaar. We horen vaak van de deelnemers dat het super inspirerend is.

 

Wist je dat je de spelactiviteiten ook kunt huren?
Hoe leuk is het als je de spelactiviteit die je tijdens ons event hebt ervaren kun meenemen naar jouw vereniging? Of wie weet spot je wel een toffe activiteit op deze site. Je kunt de spellen huren om op je vereniging te spelen. Het aanbod varieert van gezellig samen bezig zijn tot activiteiten met een educatief sausje.

 

Voor ieder wat wils dus!
Mocht je nou nog een spel missen laat het ons dan weten. We kijken graag naar de mogelijkheden om het aan ons aanbod toe te voegen.