Wie is de mol

Waar: binnen en buiten

leeftijd: 8-12 jaar (3-30 kinderen)

Beschrijving:
‘Wie is de mol’ is een leuk spel voor jongens en meiden. De kinderen gaan opdrachten doen in teamverband. Om deze opdrachten te halen is het belangrijk dat de kinderen samenwerken. Ook moeten ze samenwerken om het antwoord op ‘de belangrijkste vraag’ te vinden, namelijk ‘Wie is de mol?’.

Er is één mol in het spel maar niemand weet wie dat is. De kinderen worden ingedeeld in teams. Per team is er een enveloppe. In die enveloppe zitten hints. Deze hints bevatten raadsels, woorden of een cijfer puzzel. Deze gaan over de mol. Elk team krijgt even de tijd om met de hints te puzzelen, voordat het spel begint en voordat het blad over de mol ingevuld wordt. Maar het kan ook zijn dat de hint een onderdeel is van een puzzelstukje, probeer bij het andere team het passende puzzelstukje te vinden. Het is belangrijk om de hints goed te onthouden want deze hebben de kinderen nodig voor de spannende eindtest.
Tip: zorg voor een goed verdeling in hints, niet beide teams hebben dezelfde hints in hun envelop!

De nadruk ligt bij dit programma op: samenwerking, hulp geven aan anderen, sportiviteit en een gezellige tijd hebben. Aan het eind van de activiteit maakt iedereen de vragen van de eindtest, de vragen gaan over de mol, bijv. ‘wat voor kleur haar heeft de mol?’

Voor meer informatie of het reserveren van deze activiteit kun je onderstaand formulier invullen.

Reserveringsformulier activiteit op aanvraag

Via dit formulier kun je een activiteit boeken of meer info ontvangen

Ik wil de volgende activiteit boeken / meer info(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Activiteiten voor verenigingen

Voor jongeren en leidinggevenden om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en elkaar te inspireren.

YMCA Jeugdwerk organiseert tal van activiteiten om de verenigingen bij elkaar te brengen. Zo leer je niet alleen de vrijwilligers en leidinggevende binnen je eigen club beter kennen, je breidt ook je netwerk uit met enthousiaste vrijwilligers en leidinggevenden van andere clubs. Tijdens de events deel je je ervaringen en leer je van elkaar. We horen vaak van de deelnemers dat het super inspirerend is.

 

Wist je dat je de spelactiviteiten ook kunt huren?
Hoe leuk is het als je de spelactiviteit die je tijdens ons event hebt ervaren kun meenemen naar jouw vereniging? Of wie weet spot je wel een toffe activiteit op deze site. Je kunt de spellen huren om op je vereniging te spelen. Het aanbod varieert van gezellig samen bezig zijn tot activiteiten met een educatief sausje.

 

Voor ieder wat wils dus!
Mocht je nou nog een spel missen laat het ons dan weten. We kijken graag naar de mogelijkheden om het aan ons aanbod toe te voegen.