Een taart met een gebaar

Een taart met een gebaar is een project gebaseerd op het televisieprogramma “De taarten van Abel”

In dit project willen we kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar uitdagen om iets voor een ander te betekenen. De kinderen gaan bedenken wie in hun omgeving wel eens wat extra aandacht verdient. Ze schrijven in het kort hun verhaal op waarom ze graag een taart willen maken voor deze persoon. Tijdens het maken van de taarten worden door de begeleiders gesprekjes met de kinderen aangeknoopt over het verhaal dat ze opgeschreven hebben. Het is goed dat kinderen (leren) praten over dingen die ze meemaken en zien. En wat deze dingen met je doen. Als de taart klaar is zullen de kinderen zelf de taart langsbrengen bij de persoon waar hij voor bedoelt is. Hierbij vertelt het kind zelf ook waarom hij/zij een taart heeft gemaakt.

Op deze manier leren kinderen aandacht te hebben voor mensen om hun heen, leren ze om er actief voor anderen te zijn, leren ze dat een beetje aandacht al heel veel verschil kan maken en jezelf een goed gevoel kan geven.

Een taart met een gebaar opzetten bij jou in de regio

Je kan ‘Een taart met een gebaar’ met ondersteuning van een YMCA jeugdwerkconsulent ook opzetten bij jou in de regio. De jeugdwerkconsulent helpt mee met het maken van een begroting, PR, subsidies/fondsen/sponsoren werven. Hierdoor hoef je het niet alleen te doen. De kosten voor de ondersteuning van de jeugdwerkconsulent zullen mee begroot worden. Als het lukt om met subsidies en fondsen dit project te realiseren heb je als vereniging geen kosten hiervoor.

Heb je interesse om ‘Een taart met een gebaar’ ook bij jullie in de regio te organiseren met ondersteuning van YMCA jeugdwerk?
Neem contact met ons op!

Onze initiatieven

Een project om openbaar vervoer voor senioren toegankelijker te maken.

Een dagdeel vol workshops en activiteiten voor jongeren van 12-16 jaar in eigen plaats/regio.

In dit project willen we jongeren in de leeftijd van 12-30 jaar een sociale boost geven.

YMCA jeugdwerk staat voor je klaar

YMCA Jeugdwerk staat voor je klaar

De YMCA biedt lokaal jeugdwerk ondersteuning bij tal van zaken.

Je kunt met elke vraag op het gebied van jeugdwerk bij ons terecht. Of het nu gaat om jeugdbeleid, ideeën voor op kamp of de club, het in dienst nemen van een professionele jeugdwerker of het omgaan met moeilijk gedrag, de jeugdwerkconsulenten beantwoorden graag je vraag.