YMCA Nederland organiseert jaarlijks het spel TriaxY.

Op een vrijdag in oktober wordt vanuit de YMCA het spel TriaxY georganiseerd. Dit spel wordt in de volgende leeftijdsgroepen gespeeld:  8 – 12 jaar, 12 – 16 jaar en 16 jaar en ouder. Nieuw is de extra categorie “oud en jong”.

In de nieuwe categorie kunnen ouderen en jongeren/kinderen samen het spel spelen. Voor een aantal groepen een leuk aanbod zodat je het bijvoorbeeld samen met de kerkelijke gemeente kunt spelen. Hiermee bieden we je een avond met ontmoeting tussen oud en jong in jouw gemeente. Natuurlijk zijn de oude vertrouwde leeftijdscategorieën er ook.

Uitleg over TriaxY

Triaxy wordt op jullie eigen locatie gespeeld op vrijdagavond van 19/20-22 uur. Je ontvangt een compleet verzegeld spelpakket. Op dezelfde avond spelen diverse groepen in de eerder genoemde categorieën het spel. Ieder op hun eigen locatie.

TriaxY bestaat uit drie onderdelen, namelijk diverse opdrachten (10 minuten) op locatie, een geldinzamelingsactie voor een internationaal YMCA project en een ‘haalopdracht’. De geldinzamelingsactie kan op de avond zelf gespeeld worden of u kunt besluiten het op een nader te bepalen tijdstip te doen, bijvoorbeeld in een kerkdienst. Bij de ‘haalopdracht’ worden er twee vertegenwoordigers van de groep aangewezen die de opdracht uitvoeren. Daarbij hebben ze de hulp van de gehele groep nodig in de vorm van aanwijzingen.

Er is elk jaar een thema dat bij het openen van de enveloppe op de avond zelf bekend wordt gemaakt. Om het spel te spelen heb je, afhankelijk van de grootte van de groep, minimaal 1 spelleider nodig en een onafhankelijk jurylid (bijvoorbeeld de voorzitter van de kerkenraad, dominee, organist).

De kosten voor het spelpakket zijn:

YMCA-leden € 13,50 per team
Niet YMCA-leden: € 25,00 per team

Andere kosten voor deze avond zijn minimaal. Er is meestal wat materiaal nodig in de vorm van papier, pen, dobbelsteen. Voor de verkoopopdracht wordt er gevraagd een startvoorwerp te kopen voor elk groepje (meestal bestaande uit twee personen).

Voor aanmeldingen en/of meer informatie kun je contact opnemen met Karin Klunder, karin@conferentiecentrumdeglind.nl of 0342-452017 (1 kiezen in het menu).