Y-Games!

Y-Games is verplaatst / gratis online spelletjesavond op vrijdag 29 januari

 

Vanwege de verlengde lockdown hebben we besloten om Y-Games te verplaatsen naar vrijdag 29 maart zodat jullie op deze datum hopelijk mee kunnen doen vanuit jullie eigen locatie.

Maar natuurlijk willen we op vrijdag 29 januari wel iets leuks organiseren voor tieners van 10-16 jaar en hun leiding! We hebben die avond van 19.00 uur tot 20.30 uur een gratis online spelavond gepland via Zoom. Een leuke gelegenheid om samen te komen en mee te doen. Ook voor leiding die nog geen of weinig ervaring heeft met online activiteiten is het interessant om te zien hoe deze online activiteiten te organiseren zijn. Dus geef je op en doe mee!

Om mee te doen aan de avond zijn een aantal dingen nodig. Alle deelnemers hebben een laptop of computer nodig om aan de avond mee te doen. Daarnaast is je mobiele telefoon nodig voor het openingsspel. De contactpersoon van de groep krijgt na aanmelding een link voor de Zoom bijeenkomst. Deze link verspreid je onder de leiding en de tieners die meedoen. Iedereen kan op de avond zelf vanaf 18.45 uur inloggen vanuit zijn/haar eigen huis door op de link te klikken. Na opgave geven we jullie meer informatie over het inloggen e.d. Het kan dan echt niet mis gaan.

We beginnen die avond met een openingsspel en daarna worden jullie in groepen verdeeld. Met deze groep gaan jullie twee spellen spelen. Elke groep wordt toegewezen aan een zogenoemde ‘Break-outroom’, dit is eigenlijk een aparte groep in de algemene online omgeving. Jullie krijgen daar uitleg en begeleiding van een YMCA spelleider. Je blijft de gehele avond in deze break-outroom tot de gezamenlijke afsluiting van de avond.

 

Natuurlijk weten we dat jullie jeugdwerk op dit moment veelal stil ligt. Toch vragen we jullie om de online spelavond voor te leggen aan jullie medeleiding en jullie tieners. Mocht er interesse zijn, geef je dan zo snel mogelijk als groep op via e-mail erika@ymca.nl onder vermelding van plaats, gegevens contactpersoon en aantal deelnemers. Als je weet hoeveel tieners er ongeveer mee (kunnen) doen vanuit jullie plaats, dan horen we dit graag. Wanneer je dit nog niet weet, dan is dat ook geen enkel probleem. Wacht niet te lang want vol=vol! Heb je nog vragen, dan horen we het graag.

 

Je kunt je ook al aanmelden voor Y-Games op vrijdagavond 26 maart. Het programma hiervoor is klaar en we hopen dat we dan als jeugdwerk weer bij elkaar kunnen komen.


Y-Games!

Het spel

Groepen uit verschillende plaatsen strijden tegelijkertijd op hun eigen locatie of online om de eer.

Iedereen tussen 10-16 jaar kan meedoen.

Het spel bestaat uit vragen en opdrachten verdeeld over verschillende spelrondes. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om geen opdrachten te doen waarvoor je ondertussen de straat op moet gaan.

Werkwijze

Na jullie aanmelding krijg je een week van tevoren een spelenvelop thuisgestuurd met meer informatie over het spelverloop zodat jullie je als leiding vast voor kunnen bereiden.

De spelleider zorgt zelf voor benodigdheden als papier en pen, dobbelstenen, internet etc. Je krijgt daarvoor een materialenlijst.

Iedere groep heeft naast een spelleider ook een onafhankelijk jurylid nodig. Dit jurylid zorgt ervoor dat het spel eerlijk gespeeld wordt en dat er punten toegekend worden. Deze punten worden doorgegeven aan de YMCA, zij bepalen de uiteindelijke winnaar. De prijs bestaat uit een beker en een heerlijke taart.

De opdrachten blijven geheim tot de avond van Y Games, deze mag je daarom pas tijdens het spel openen.

Datum

Vrijdagavond 29 maart 2021 van 19.00-21.00 uur.

Opgave

Opgave vóór 15 maart via e-mail naar: erika@ymca.nl
We sturen je vervolgens een aanmeldformulier.

Kosten

YMCA leden: €13,50 (max. 25 personen).
Niet YMCA-leden: €25,- per groep (max. 25 personen).
Grotere groepen (> 25 personen) betalen €27,- of €50,-. Zij krijgen twee spel-enveloppen.
Voor het verzenden van het spelpakket betaal je €5,00 extra.
Voor deelname en eventuele verzendkosten ontvang je een nota.