Project

Be part

Be part project

Be Part biedt ondersteuning aan gezinnen die moeite hebben om rond te komen. 

Een mooi streven waar wij  een aantal jaren van harte aan meewerkten. In samenwerking met de gemeente Kampen werkten wij aan mogelijkheden om deze gezinnen te ondersteunen.

In 2016 hebben we als YMCA Jeugdwerk in samenwerking met de gemeente Kampen en het Kansfonds het project Be Part opgezet. We zijn hierbij gestart in de gemeente #Kampen om voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar die opgroeien in een (financieel) moeilijke situatie activiteiten te organiseren. Ook de ouders/verzorgers van deze kinderen en de lokale/regionale gemeenschap betrokken we bij Be Part. In de loop der jaren hebben we onze focus steeds meer verlegd naar het aansluiten bij lokale activiteiten waardoor gezinnen net als hun familie of vrienden ook mee konden doen. Voorbeelden hiervan zijn het verstrekken van gratis toegangskaartjes voor evenementen en een VIP-kaart voor kinderen bij een festival.

Be Part streeft ernaar om kinderen en gezinnen iets extra’s te geven door kind- en familiegerichte activiteiten aan te bieden waar ze gratis aan deel kunnen nemen. Op deze manier bieden wij ze een kans om uit een eventueel #isolement te komen en weer te kunnen genieten van leuke activiteiten. Hierdoor krijgen ze mogelijk ook energie om zelf weer dingen te ondernemen.

Be Part Kampen

Kinderverjaardagen

Daarnaast hebben we gezinnen ondersteund bij het vieren van de #kinderverjaardagen binnen het gezin. Hiervoor konden ze een verjaardagsbox aanvragen en organiseerden we met hen samen een leuk verjaardagsfeestje voor leeftijdsgenootjes.

Alle activiteiten worden georganiseerd door een werkgroep bestaande uit vrijwilligers en een jeugdwerkconsulent van de YMCA. Zij zijn verantwoordelijk voor de communicatie met de doelgroep, het zoeken en aansluiten bij lokale activiteiten, het organiseren en begeleiden van kinderfeestjes en het vullen van de nieuwsbrief.

Zien jullie mogelijkheden voor dit project binnen jullie gemeente? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.