Project

Zin in YMCA

Zin in YMCA project

Een campagne in het kader van de maatschappelijke diensttijd van de RIjksoverheid.

Jongeren in de leeftijd van 16-28 jaar gaan aan de slag als vrijwilliger bij YMCA. Ze kunnen hun eigen project vormgeven of kiezen uit één van de jobs zoals Social Media Held(in), activiteiten begeleider of ze gaan mee als kampstaf tijdens de zomerkampen.


De ‘Zin in YMCA’ campagne is in oktober 2018 gelanceerd in de regio’s Rotterdam, Haaglanden, Friesland, Overijssel en Amersfoort/Utrecht. Geïnteresseerden uit andere regio’s kunnen ook meedoen. Neem contact met ons op via www.zininymca.nl

Volg ons ook op Instagram!

Wat is 'Zin in YMCA'

Vrijwilligerswerk aangepast aan jouw wensen.

De jongeren leren nieuwe skills, pimpen hun CV en komen erachter dat vrijwilligerswerk leuk is voor henzelf én voor de ander.

De jongeren vergroten hun zelfvertrouwen en netwerk. De YMCA verzorgt training en begeleiding om hun activiteit of project te organiseren. Na afloop krijgen de vrijwilligers een certificaat van de opgedane skills en getoonde inzet. De YMCA mag ook als referentie op het CV gezet worden.

Deelnemers doen het werk vrijwilliger met als doel vaardigheden te leren die in hun latere loopbaan goed van pas komen. Deelnemen kan vanaf enkele uren per week voor minimaal 3 maanden.

Maatschappelijke Diensttijd Rijksoverheid bij YMCA

Wat maakt de Zin in YMCA campagne zo leuk

De jongeren kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk. Als we de jongeren vragen wat het vrijwilligerswerk nou zo leuk maakt noemen ze o.a. deze punten: 

  • Je maakt nieuwe vrienden
  • Je leert een nieuwe skill
  • Veel verschillende jobs of projecten om uit te kiezen
  • Begeleiding
  • Training
  • Aanvulling op je CV

 

De jobs

Verschillende ‘jobs’ zijn vormgegeven die aansluiten bij de interesses van de jongeren. Zo zijn er niet alleen eenmalige korte klussen maar ook toffe jobs zoals de YMCA social media kanalen beheren.   

  • Social Media Held(in)
  • Kampstaf
  • Activiteiten begeleider: Regel bijvoorbeeld een feestavond, organiseer sporttoernooi of host een ‘Wie is de Mol’-spel.
 

Je wilt wel iets doen maar weet nog niet zo goed wat?

No problemo. Er is genoeg te doen bij de YMCA. De jongeren kunnen een dagje meedraaien bij een lokale club. Er zijn regelmatig feestavonden, knutselmiddagen of eetcafés. Of een dagje op het YMCA kantoor rond snuffelen? Gezellig! Ze kunnen helpen bij administratieve handelingen of een artikel schrijven voor ons magazine ‘Inclusief.’ Altijd al een filmpje willen maken? We hebben enorm veel foto’s en beeldmateriaal om een filmpje van te maken. Of een spelkoffer uitdenken en uitwerken.

De jongeren die klaar zijn voor een grotere uitdaging kunnen ook bij ons terecht. Ze ondersteunen de trainers of leren zelf een training te geven. Daarna kunnen ze aan de slag als YMCA trainer of coachen ze vrijwilligers bij hun lokale clubs.

Werkervaring opdoen is ook mogelijk. De jongeren kunnen aan de slag als recruiter, marketeer of webdesigner. We hebben genoeg functies openstaan en meerdere websites die wel een upgrade kunnen gebruiken. Ook voor bestuurservaring zijn de jongeren bij ons aan het juiste adresWe zoeken bestuurders op lokaal, regionaal en landelijk niveau.