Dit is een campagne in het kader van de maatschappelijke diensttijd van de Rijksoverheid. Jongeren tussen de 16-28 jaar gaan aan de slag als vrijwilliger bij de YMCA. Ze kunnen hun eigen project vormgeven of kiezen uit één van de jobs zoals Social media Held(in), activiteiten begeleider of gaan mee als kampstaf tijdens de zomerkampen.

Kortom, vrijwilligerswerk aangepast aan jouw wensen.

De jongeren leren nieuwe skills, pimpen hun CV en komen erachter dat vrijwilligerswerk leuk is voor henzelf én voor de ander.

De jongeren vergroten hun zelfvertrouwen en netwerk. De YMCA verzorgt training en begeleiding om hun activiteit of project te organiseren. Na afloop krijgen de vrijwilligers een certificaat van de opgedane skills en getoonde inzet. De YMCA mag ook als referentie op het CV gezet worden.

Deelnemers doen het werk vrijwilliger met als doel vaardigheden te leren die in hun latere loopbaan goed van pas komen. Deelnemen kan vanaf enkele uren per week voor minimaal 3 maanden.

De ‘Zin in YMCA’ campagne is in oktober 2018 gelanceerd in de regio’s Rotterdam, Haaglanden, Friesland, Overijssel en Amersfoort/Utrecht. Geïnteresseerden uit andere regio’s kunnen ook meedoen. Neem contact met ons op via www.zininymca.nl. Volg ons ook op Instagram!

Wat maakt het zo leuk?

  • Je maakt nieuwe vrienden
  • Je leert een nieuwe skill
  • Veel verschillende jobs of projecten om uit te kiezen
  • Begeleiding
  • Training
  • Aanvulling op je CV

De jobs

  • Social Media Held(in)
  • Kampstaf
  • Activiteiten begeleider: Regel bijvoorbeeld een feestavond, organiseer sporttoernooi of host een ‘Wie is de Mol’-spel.
  • Of vertel ons je eigen idee.

Je wilt wel iets doen maar weet nog niet zo goed wat?

No problemo. Er is genoeg te doen bij de YMCA.
Je kunt een dagje meedraaien bij een lokale club. Er zijn regelmatig feestavonden, knutselmiddagen of eetcafés.
Zin om een dagje op het YMCA kantoor rond te snuffelen? Gezellig! Je kunt helpen bij administratieve handelingen of een artikel schrijven voor ons magazine ‘Inclusief.’
Hou je van filmpjes maken? We hebben enorm veel foto’s en beeldmateriaal om een filmpje van te maken.
Spelletjes meer je ding? Je kunt een spelkoffer uitdenken en uitwerken.
Instagram fans zijn welkom om ons account onder handen te nemen. Ga jij de uitdaging aan om ons account op te zetten?
Klaar voor een grotere uitdaging? Kom de trainers ondersteunen of leer zelf een training geven. Daarna kun je aan de slag als YMCA trainer of coach je vrijwilligers bij hun lokale clubs.
Op zoek naar je eerste werkervaring als recruiter, marketeer of webdesigner? We hebben genoeg functies openstaan en meerdere websites die wel een upgrade kunnen gebruiken.
Bestuurservaring opdoen? We zoeken bestuurders op lokaal, regionaal en landelijk niveau.