Regionale activiteiten

Elkaar ontmoeten en samen doen!

Er zijn meerdere events waar je met je jeugd zo aan mee kunt doen! Vorm samen een team en doe mee met een sportieve activiteit of meld je met een aantal deelnemers aan voor Jongeren Aan Zet of Y-Adventure.

Alle activiteiten geven je de gelegenheid om sportief, creatief en vindingrijk te zijn en elkaar te ontmoeten. Kom ook en doe mee! Jongeren ontmoeten leeftijdsgenoten uit andere plaatsen met soms hele andere achtergronden als zijzelf. Begeleiding ontmoet elkaar en deelt ervaring, kennis en maken elkaar enthousiast met nieuwe ideeën.

Meer informatie over de events en data voor komend seizoen vind je via de navigatie en op de agenda

Meestal worden er foto’s gemaakt tijdens de activiteiten/events. Deze kunnen worden gebruikt voor promotiedoeleinden. Indien je hiertegen bezwaar hebt kun je dit kenbaar maken bij de begeleiding van de activiteit en/of via noordoost@ymca.nl

Deelname aan de activiteit ‘gaat in’ na de feitelijke inschrijving. Deelname kan tot de sluitingsdatum van inschrijving kosteloos worden geannuleerd. Daarna is het niet meer mogelijk om de inschrijving te annuleren.

Bij elk event staan de kosten voor deelname vermeld. Veelal is er een ledenprijs en een niet ledenprijs. De ledenprijs is alleen van toepassing als de contributie betaald is. De nota wordt voorafgaand aan de activiteit verstuurd.

jeugdwerk
“Zoveel keus uit interessante modules, ik kan bijna niet kiezen voor welke ik me ga aanmelden!”

Ons aanbod:

Kom meedoen met de jongeren van jouw lokale jeugdwerk!
Elk najaar organiseert de YMCA het te gekke outdoor-event Y-Adventure voor tieners van 12 tot 16 jaar. Vol obstakels, raadsels en andere uitdagingen. Ga de uitdaging aan en beleef deze spannende tocht met jouw groep! Elk jaar op een vrijdagavond in februari strijden groepen uit verschillende plaatsen tegelijkertijd (op hun eigen locatie) om de winst en de eer! Na opgave van deelname ontvangen de spelleiders de opdrachten die geheim blijven tot de start. Het spel bestaat uit vragen en opdrachten verdeeld over verschillende spelrondes. Met het uitvoeren kun je punten scoren. Een jurylid houdt de puntentelling bij en geeft die door aan de YMCA. Scoor zo veel mogelijk punten om met jouw groep winnaar te worden van Y-Games! Dit spel is voor tieners van 8 t/m 12 en 12 t/m 16 jaar.

Twee keer per jaar organiseert YMCA Jeugdwerk een volleybaltoernooi.
Je krijgt de kans een balletje slaan op een YMCA-volleybaltoernooi, of je sporter bent of niet. Het gaat er vooral om dat we met z’n allen plezier hebben!
Er zijn twee leeftijdscategorieën bij voldoende opgave. Een groep van 12 t/m 15 jarigen en een 16+ groep. Voor beide categorieën is er een prijs voor het team dat de meeste punten haalt.
Normaal gesproken bestaat een team uit 8 deelnemers (inclusief puntenteller en scheidsrechter). Laat je echter niet weerhouden door te weinig deelnemers. Wij zorgen ervoor dat je aan de beurt komt, ook als je een incompleet team hebt.

Doelgericht het nieuwe jaar beginnen! 

Elk jaar in januari organiseert de YMCA een Zaalvoetbaltoernooi om het nieuwe jaar sportief te beginnen. Geef je als team op tijd op om mee te kunnen doen aan dit sportieve event. 

 

 

 

 

 

Hoe kun jij meedoen met dit event?

Op de pagina van het spelletjesevent vind je vier categorieën met tips, trucs en ideeën om het event zelf te organiseren. Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken vind je in er een actielijst, werving tekst etc. Nodig zoveel mogelijk mensen uit om mee te doen!

De Spelletjesevents kun je zelf organiseren met hulp van onze input, uiteraard is dit gratis. 🙂 

Gun je ‘jouw’ jongeren ook een inspirerende avond met workshops en gezelligheid?

Jongeren Aan Zet is een programma voor jongeren van 12-16 jaar uit verschillende dorpen/steden. Door het aanbieden van een dagdeel vol activiteiten/workshops binnen een bepaald thema wordt bewustwording gecreëerd. De thema’s worden in overleg met de werkgroep bedacht, hierbij wordt rekening gehouden met de leefwereld van de jongeren. Thema’s waar we momenteel een JAZ mee organiseren zijn: “Energize your life”, “Back to Basic” en “We Connect”. Eerder zijn “Grenzeloos” en “Een goed gesprek” aan bod geweest. 

 

YMCA jeugdwerk staat voor je klaar

YMCA Jeugdwerk staat voor je klaar

De YMCA biedt lokaal jeugdwerk ondersteuning bij tal van zaken.

Je kunt met elke vraag op het gebied van jeugdwerk bij ons terecht. Of het nu gaat om jeugdbeleid, ideeën voor op kamp of de club, het in dienst nemen van een professionele jeugdwerker of het omgaan met moeilijk gedrag, de jeugdwerkconsulenten beantwoorden graag je vraag.