Waar: binnen en buiten

leeftijd: 8-12 jaar ( 3-30 kinderen )

 

Beschrijving:
Wie is de mol, is een leuk spel voor jongens en meiden. De kinderen gaan opdrachten doen in teamverband. Om deze opdrachten te halen is het belangrijk dat de kinderen samenwerken. Ook moeten ze samenwerken om het antwoord op ‘de belangrijkste vraag’ te vinden, namelijk ‘Wie is de mol?’.

Er is één mol in het spel maar niemand weet wie dat is. De kinderen worden ingedeeld in teams. Per team is er een enveloppe. In die enveloppe zitten hints. Deze hints bevatten raadsel, woorden of een cijfer puzzel. Deze gaan over de mol. Elk team krijgt even de tijd om met de hints te puzzelen, voordat het spel begint en voordat het blad over de mol ingevuld wordt. Maar het kan ook zijn dat de hint een onderdeel is van een puzzelstukje, probeer bij het andere team het passende puzzelstukje te vinden. Het is belangrijk om de hints goed te onthouden want deze hebben de kinderen nodig voor de spannende eindtest.
Tip: zorg voor een goed verdeling in hints, niet beide teams hebben dezelfde hints in hun envelop!

De nadruk ligt bij dit programma op: samenwerking, hulp geven aan anderen, sportiviteit en een gezellige tijd hebben. Aan het eind van de activiteit maakt iedereen de vragen van de eindtest, de vragen gaan over de mol, bijv. ‘wat voor kleur haar heeft de mol?’

Voor meer informatie of het reserveren van deze activiteit stuur je een email naar: Janine

Kosten: voor een groep tot 20 personen
– basislidmaatschap: €49,50
– lidmaatschap plus: €39,50
– niet-leden: €75,00

Is jullie groep groter dan 20 personen, dan betaal je €35,00 extra.
De bedragen zijn exclusief reiskosten