Zo heerlijk om iemand gelukkig te maken

Danique (20) jeugdwerker bij YMCA Zwolle.

De YMCA biedt lokaal jeugdwerk ondersteuning bij tal van zaken. Je kunt met elke vraag op het gebied van jeugdwerk bij ons terecht. Of het nu gaat om jeugdbeleid, ideeën voor op kamp of de club, het in dienst nemen van een professionele jeugdwerker of het omgaan met moeilijk gedrag, de jeugdwerkconsulenten beantwoorden graag je vraag.

Voor wie?

Voor iedereen: ben je clubleider, leiding van de kindernevendienst, predikant, jeugdwerker of anderszins betrokken bij jeugdwerk, bel of mail ons gerust met je vraag. Vaak kunnen we je vraag via de mail of telefonisch beantwoorden. Soms is de vraag wat ingewikkelder en komen we graag langs om je vraag te bespreken.

Recept voor sterk jeugdwerk

Voor sterk jeugdwerk heb je verschillende ingrediënten nodig in de juiste verhouding. De genoemde ingrediënten op de poster zijn voor de meeste mensen waarschijnlijk wel herkenbaar. Maar hoe zorg je er nu voor dat ze ook bij jullie jeugdwerk aanwezig zijn? In de praktijk blijkt deze vraag best complex te zijn.

YMCA Jeugdwerker

Een enthousiaste YMCA Jeugdwerker geeft energie in jullie jeugdwerk. Om zeer uiteenlopende redenen doen gemeenten een beroep op een professionele YMCA Jeugdwerker. De jeugdwerker is in dienst van de YMCA of van de lokale (kerkelijke) gemeente. De begeleiding en aansturing van de YMCA Jeugdwerker gebeurt altijd door een ervaren jeugdwerkadviseur van de YMCA.