Actueel

Wat krijg ik altijd veel energie om met collega’s en vrijwilligers om tafel te zitten en plannen te maken. De welbekende “brainstorm” gaat mij goed af. De gekste ideeën komen naar boven. Niet altijd logisch en soms totaal niet realistisch. Het samen in die sfeer zitten, samen lachen en doordenken is heel belangrijk voor het proces. Op deze ontspannen momenten komt de creativiteit los.

Tijdens een brainstorm heb ik altijd het gevoel dat ook de grootste ideeën wel haalbaar zijn. Yes, dit gaan we doen! Maar dan; het concretiseren. Wie gaat wat oppakken? Wat komt er eigenlijk allemaal nog meer bij kijken? Het ‘eventjes dit en eventjes dat doen’ valt soms toch wel tegen en kosten meer tijd dan gedacht…

Wat ik intussen geleerd heb is na de brainstorm meteen een volgende bijeenkomst (met iedereen die betrokken is) te plannen om de vervolgstappen te bespreken. Op deze manier blijf je samenwerken aan het doel. Je hoeft niet alles samen te doen, maar dan weet je wel van elkaar wat je kan verwachten en kun je elkaar blijven monitoren, stimuleren en motiveren. Zo wordt het ook makkelijker om te zeggen: ‘Help, ik krijg het even niet voor elkaar’. Wanneer een ander jou kan helpen om weer in de energie te komen die er bij de brainstorm was, dan wordt het project of de activiteit zeker een succes!