Goedemiddag,

Gisteren was weer een persconferentie over de aankomende versoepelingen m.b.t. het corona-virus, dus willen we je daar even de laatste stand van zaken geven. Maar daarnaast ook een paar andere punten die we graag onder de aandacht brengen.

Corona-update

Vanaf 18 februari is bijna alles weer mogelijk. Mondkapjes en anderhalve met afstand houden is niet meer nodig. Deelnemers van 18 jaar en ouder moeten bij binnen activiteiten nog wel het coronatoegangsbewijs tonen. Dit geld ook voor ouders en externen die komen kijken.

Vanaf 25 februari vervalt ook de regel van het coronatoegangsbewijs voor deelnemers en ouders, en zijn er dus feitelijk geen restricties meer voor het lokale jeugdwerk.

Geannuleerde activiteiten inhalen
We zijn druk bezig met het inplannen van het YMCA-zaalvoetbaltoernooi en het YMCA-volleybaltoernooi die we door de coronamaatregelen hebben moeten annuleren. Binnenkort zullen we hier meer informatie over versturen.

Petitie voor minder regeldruk voor kleine vrijwilligersorganisaties!
Vereniging NOV is een petitie gestart om regeldruk tegen te gaan en roept jeugd- en vrijwilligersorganisaties op om deze te ondertekenen. De overheid legt vrijwilligersorganisaties allerlei regels op, denk aan de WBTR, UBO, etc. In totaal lijden meer dan 300.000 verenigingen en stichtingen onder regelzucht.

Wij willen dat dit veranderd, zodat het besturen van vrijwilligersorganisaties ook echt vrijwillig mogelijk blijft! Dus teken de petitie!

Twee internationale activiteiten
30 april – 7 mei, uitwisseling ‘Then, Now, Later’ (Leusden),
over het herdenken van wereldoorlogen en hoe verschillende landen daar mee omgaan. Deelnemende landen zijn onder andere Nederland, Frankrijk, Schotland, Rusland, Ierland, Georgië en nog meer. Doelgroep qua leeftijd globaal 18-35 jaar. (link)

25-29 mei, internationale kamptraining (Leusden), een training voor (relatief) nieuwe vrijwilligers in het kampwerk, waarbij alle deelnemende landen ook kennis en ervaring uit hun land meenemen. Deelnemende landen oa. Noord Macedonie, Roemenie, Zweden, Finland. Leeftijd ca. 16- 30 jaar. (link)