Lees meer Pesten of plagen

Tijdens de training wordt ingegaan op dit groepsproces, want is de pester wel de grootste slechterik van alle aanwezigen? Of is er meer aan de hand dan je op het eerste gezicht zou vermoeden? En wat is jouw rol als begeleider? Je hoopt natuurlijk dat je als vrijwilliger veel invloed op de kinderen hebt, en daarmee het pestgedrag kan stoppen. Maar ook dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.

Tijdens de fysieke training komen regelmatig praktijkverhalen naar voren, over situaties op kamp, in het jeugdwerk, maar ook op school. Regelmatig wordt gevraagd of we de training ook aan docenten op scholen kunnen geven. Soms is het ook even slikken voor de begeleiding, als blijkt dat een stukje van het gedrag van de kinderen, soms wordt veroorzaakt door het gedrag van de leiding zelf…

Door Corona kan de fysieke training nu niet plaatsvinden, maar gelukkig hebben we ondertussen een online variant, waarbij de deelnemers betrokken worden en hun eigen verhalen kunnen laten horen.

De eerstvolgende online ‘Pesten of Plagen’ is op 13 mei. 
Interesse in een online of fysieke training, individueel of met je hele team? Neem dan contact op met Joost Vlasblom (joost@ymca.nl) of Erika de Weerd (Erika@ymca.nl)