Jeugdwerk in Coronatijd, er kan heel veel wel! 

CJV Schelle uit Zwolle heeft in februari een online weekendwinterkamp georganiseerd. Alle deelnemers kregen een pakketje met boodschappen en spelmateriaal thuisbezorgd en zo kon het kamp doorgaan met alle vaste elementen daarin: levend Cluedo in breakoutrooms, ontbijten met een gebakken ei, een leuke pubquiz en natuurlijk rijst met Kip Hawaï eten.

Net als de andere jaren werden de kinderen met muziek wakker gemaakt. Elke ochtend startte online met het liedje Goeiemorge Zonneschijn van de Wannebiezz. Iedereen heeft erg genoten en de leiding kreeg veel leuke reacties.

Hebben jullie ook je kamp gepland staan en kan dit misschien niet doorgaan? Op deze manier kan het ook! Bespreek het eens met je medeleiding of dit een leuk alternatief kan zijn.

Topaz uit Drachten heeft op 5 maart een OMT-quiz georganiseerd via Teams. OMT staat voor Online Mondkapjes Topaz. Iedereen kreeg van tevoren een goodiebag met verschillende lekkere dingen voor tijdens de quiz. Alleen dat was al een reden om mee te doen! Antwoord geven op de vragen en stellingen moest via het mondkapje. Dit leverde hilarische taferelen op! Het was een leuke avond waarop iedereen genoten heeft. Ook was het erg leuk om elkaar weer even te zien en samen veel plezier te hebben.

Willen jullie ook graag iets leuks organiseren in jullie eigen plaats en heb je meer inspiratie nodig?

Je mag altijd contact met ons opnemen, wij denken graag mee!