Over

YMCA jeugdfonds

YMCA vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen.

YMCA vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook kinderen waarvan de ouders weinig tot geen geld te besteden hebben. Voor deze kinderen is het YMCA Jeugdfonds opgericht. Ook in 2020 kunnen aan de YMCA gelieerde verenigingen een bijdrage aanvragen uit het fonds om de kosten van deelname voor hun zomerkampen te dekken. De jeugdwerkadviseur in jouw regio kan je hierbij helpen. Ook ouders/verzorgers of instellingen die kinderen willen opgeven voor een zomerkamp, kunnen een aanvraag bij het fonds doen. Voor aanvragen voor een zomerkamp, kunt u op deze pagina terecht. 

zomerkamp

Elk kind op vakantie

Dat is een van onze pijlers. Maar wat betekent het nou echt?

Wij geloven dat elk kind op vakantie moet kunnen. Ook als dat niet zo vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld omdat er extra begeleiding nodig is of omdat er niet voldoende financiële middelen zijn. 

YMCA Nederland organiseert via Y Camps onvergetelijke zomerkampen voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben. Zo hebben ze lichte gedragsproblematiek, een medische uitdaging of komen ze uit een gezin met financiële problemen. 

Ook regionaal worden mooie zomerkampen georganiseerd. 

Het YMCA jeugdfonds kan een financiële bijdrage doen om te zorgen dat een kind toch op vakantie kan. Zo hebben ook zij na de zomer een mooi verhaal om te vertellen in de klas. 

Voor wie

De bijdragen in 2020 zijn bestemd voor ‘Elk kind op vakantie.’ Via het jeugdfonds kunnen we een financiële bijdrage leveren zodat ook kinderen en tieners met weinig budget op zomerkamp kunnen. De bijdragen zijn:

  • voor landelijke zomerkampen: maximaal 275 euro per kind
  • voor lokale zomerkampen: maximaal 150 euro per kind

Transparant

We helpen graag waar mogelijk, om te zorgen dat de bijdragen bij de juiste kinderen terecht komen kunnen we vragen naar (één van) de volgende documenten: 

  • een kopie van een stadpas (Ooievaarspas, Zoetermeerpas, U-pas, enz)
  • doorverwijzing van een partner
  • kopie van een inkomensbewijs en/of uitkeringsbewijs
  • verklaring van de schuldhulpverlening

Aanvragen

Clubs, verenigingen en afdelingen die zijn aangesloten bij YMCA Nederland kunnen contact opnemen met de jeugdwerkadviseur in hun regio. De jeugdwerkadviseur zal je ondersteunen tijdens de aanvraag.

 

Klik hier voor aanvragen bij Y Camps of Fun2Stay.