Actueel

We hebben sinds september een nieuwe collega bij YMCA Jeugdwerk, Annelies Brandsma. Ze zal zich even kort aan jullie voorstellen.

Ik ben Annelies, woon in Oldeberkoop samen met mijn man en twee dochters van 16 en 18 jaar.

Als weerbaarheidstrainer en pedagogisch coach heb ik me de afgelopen jaren ingezet om kinderen en jongeren in hun kracht te zetten. Ouders / opvoeders en professionals te ondersteunen en handvatten te geven. Naast mijn werkzaamheden heb ik me jarenlang als vrijwilliger ingezet voor het welzijn van jong en oud in Oldeberkoop e.o. We hebben prachtige projecten kunnen realiseren door de handen ineen te slaan als vrijwilligers. Zo kan een ieder doen waar hij of zij goed in is. Het coördineren gaat mij goed af, dus vaak ben ik in die rol te vinden maar ik vind het ook super leuk om te helpen bij de knutselclub of bij de jongerenclub “Hangout”. Samen met de jongeren activiteiten bedenken of gewoon lekker chillen. Vanuit deze hoedanigheid kwam ik ook in contact met YMCA.

Ik herinnerde mij de leuke activiteiten die ik ooit als jonge tiener zelf deed vanuit de club in mijn dorp. Dit wilde ik ook voor mijn kinderen. Helaas bestond dit niet in ons dorp en heb ik het clubwerk in Oldeberkoop 7 jaar geleden opgepakt. Ik heb ons aangesloten bij YMCA om juist ook met andere clubs in de omgeving in contact te komen. Om gezamenlijk leuke activiteiten te kunnen ondernemen zoals de casinoavond bij ons in de regio. Naast het jeugdwerk is het ook fijn om af en toe even te horen of een kijkje in de keuken te nemen bij een andere jongerenclub. Van elke club neem je wel weer iets mee. We hebben 2 keer per jaar een regio-overleg met YMCA. Tijdens deze avonden blikken we terug, hebben we het kort over hoe het met de organisatie gaat, hoeveel jongeren deelnemen maar ook het behoud van de vrijwilligers en dergelijke. Het is dan fijn om je ervaringen te delen en vanuit de YMCA medewerkers krijg je soms handvatten of mogelijkheden om deel te nemen aan trainingen of spelkoffers. Bij specifieke thema’s die er soms spelen zijn deze spelkoffers handige manieren om wat meer de diepte in te gaan met de jongeren.

Ik werk graag samen met anderen en vind het fijn om met elkaar te kijken naar mogelijkheden en kansen zodat een ieder mee kan doen. Dat kan klein maar mag ook groot.

Deze kans om het groter aan te pakken heb ik nu gekregen binnen YMCA. Hoe leuk is dat!

Samen met collega’s en vrijwilligers kunnen we het jeugdwerk in de regio’s ondersteunen en projecten ontwikkelen. Ik heb het idee dat dit mij perfect past en ben erg benieuwd naar ideeën uit het werkveld. Ik kijk er naar uit om samen met jullie prachtig, zinvol jeugdwerk neer te zetten.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan ben ik te bereiken via annelies@ymca.nl

of 06 44382404