’s Werelds grootste en oudste jongerenorganisatie 

De YMCA biedt kinderen, tieners en jongeren een plek waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Ze kunnen samen lachen, hun talenten ontdekken en leren samenwerken tijdens de activiteiten die bij hun leeftijd en interesses past. De YMCA wil hierdoor bijdragen aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen. De YMCA daagt jongeren dagelijks uit hun talenten te ontdekken en in te zetten, zo creëren we iets waardevols voor nu en voor in de toekomst. In 250 plaatsen organiseren of ondersteunen we activiteiten voor de jeugd. Want: Je voelt je beter wanneer je actief en geïnteresseerd bent in jezelf en anderen. Jonge mensen die zich gewaardeerd voelen en een drive hebben zullen bijdragen aan het leven van anderen en de samenleving als geheel.

Ons concept ‘Begin met samenwerken’

Iedereen wil erkend en gewaardeerd worden. Iedereen heeft het nodig geaccepteerd te worden door een ander, ongeacht zijn cultuur of levensovertuiging. Zoek een gezamenlijk doel en begin met samenwerken. Zo kan iedereen zich verder ontwikkelen: BODY, MIND en SPIRIT, of zoals we het ook wel zeggen : Met hoofd, hart en handen.

Vrijwilligers  

Meer dan 3000 vrijwilligers spelen een grote rol bij de YMCA. Vrijwel alle activiteiten voor de jeugd worden door hen bedacht en uitgevoerd. Zo dragen zij bij aan de ontwikkeling van anderen en natuurlijk henzelf.

De Deal 

Wij zijn YMCA Jeugdwerk, een deel van ’s werelds grootste jeugdorganisatie. Een maatschappelijke, oecumenische, niet kerkelijk gebonden vrijwilligersorganisatie voor jeugd- en jongerenwerk die vanuit algemeen erkende christelijke waarden wil werken met, door en voor jongeren. Jij wil bijdragen aan een betere samenleving door handen en voeten te geven aan deze waarden en normen. Jij weet dat als mensen binnen die grenzen de ruimte krijgen, zij pas echt gaan leven. Samenleven! Samen kunnen wij dit realiseren als jij meedoet als vrijwilliger, partner, lid, donateur, beroepskracht of op andere wijze.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Samen met de andere YMCA masterclass deelnemers verbindingen leggen, is iets dat ik leuk vind Ronald (24) deelnemer YMCA Masterclass.

[/vc_column_text]Ronald is gevraagd om mee te doen met de YMCA Masterclass. Dit is een 1 jarig traject waarin zij de kans krijgen hun eigen project op te zetten en uit te voeren. Daarin worden ze geholpen door verschillende YMCA leden, waaronder ons algemeen secretaris Robèrt Feith. Ik ben bezig verbinding te leggen tussen de vrijwilligers en vaste krachten. Dit is maar een enkel voorbeeld van de mogelijkheden die YMCA jou kan bieden. YMCA biedt een plek aan jongeren waar zij zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Dankzij de enthousiaste inzet van medewerkers en vrijwilligers bezorgen wij veel jongeren een leuke tijd. Samen lachen, talenten ontdekken en leren samenwerken is de kerngedachte van onze organisatie. Dat beweegt ons bij de YMCA. Zo willen wij een bijdrage leveren aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen.

YMCA verruimt je blik en vergroot je horizon!

Wil je bijvoorbeeld op kamp of ken je iemand? Wil je vrijwilliger worden of weet je iemand die dat leuk vindt? Zoek je een stageplek? Misschien heb je wel een waanzinnig goed idee en zoek je hulp om het van de grond te krijgen? Maakt niet uit wat het is, zolang het jouw horizon, en die van anderen, maar vergroot! Dan staat YMCA met open armen op je te wachten. Kijk ook eens op www.ymca.nl en kom in beweging! Veel plezier!