Aandacht voor elkaar en ruimte voor jouw verhaal.

Om je een compleet mens te voelen heb je erkenning nodig van anderen en van jezelf, dit geldt ook voor kinderen en jongeren. Erkenning geef je iemand door hem/haar aandacht te geven en naar iemand “echt” te luisteren.

Hebben jullie aandacht voor elkaar? Is er ruimte om te luisteren naar verhalen? Nodig je daar toe uit? Test het eens door: van een kind/jongere uit je groep op te schrijven wat je van hem of haar weet? En eventueel ook van elkaar. Voor de teambuilding is het ook erg belangrijk dat er ruimte en aandacht voor elkaar als vrijwilligers is.

Erkenning voor jezelf heeft te maken met zelfvertrouwen en zelfbeeld. Als vrijwilliger in het jeugdwerk kun je kinderen en jongeren helpen om zelfvertrouwen op te bouwen door ze positief te stimuleren en verantwoordelijkheid te geven. Complimenten geven over iemands uiterlijk en gedrag stimuleert een positief zelfbeeld.

Tips:

* Volg de cursus: Echt luisteren, hoe doe je dat?.

* Volg de cursus: Omgaan met kinderen.

* Volg de cursus: Omgaan met Tieners.

* Organiseer met ons een avond rondom de werking van het Puberbrein.

* Ga eens met je groep in gesprek met behulp van een Spelkoffer, bijvoorbeeld de koffers Waar sta jij, Contact of Go Discriminate sluiten goed aan op dit onderwerp.

* Doe met elkaar eens een teambuildingsactiviteit bijvoorbeeld Spiegelbeeldig Eigenwijs.

* Neem contact op met de jeugdwerkers, leg je vraag voor en kom tot ondersteuning op maat.