Sinds 1920 is de YMCA actief in Perú, een prachtige land bekend van de Inca-ruïnes van Macchu Pichu in het Andesgebergte.

In de hoofdstad Lima (8,5 mln inwoners) werkt de YMCA vanuit 2 vestigingen: in Pueblo Libre en in Surco.

YMCA Perú biedt een rijke context aan sport en sociale programma’s op verschillende locaties. Bij de verschillende activiteiten is goede professionele begeleiding en uitstekende faciliteiten.

Veel van de YMCA-programma’s zijn gericht op kinderen in een achterstandsituatie. Zij worden opgevangen na schooltijd. De YMCA-activiteiten richten zich op samen sporten, samen huiswerk maken en ook ruimte voor projecten. Men wil kinderen zelfvertrouwen geven. Leren concentreren. De YMCA beschikt over meerdere instructeurs en er is ook een psycholoog die met de kinderen individueel aan de slag kan gaan.

Beheersing van de Spaanse taal is een must om met de doelgroep te kunnen werken! Dit vraagt om goede voorbereiding die begint in Nederland.

YMCA Perú heeft veel ervaring met begeleiden en huisvesten van internationale vrijwilligers. De stagebegeleiders beheersen het Engels en hebben verstand van zaken m.b.t. internationale samenwerking, cultuur en inzet van studenten in de projecten. De ontwikkeling van de stage wordt goed gevolgd en er is oog voor veiligheid en persoonlijke toestand.

Studenten worden in beginsel gehuisvest bij een gastgezin. Dit heeft meerwaarde op het gebied van leren van het Spaans, maar is ook verrijkend om te ervaren hoe de Peruanen wonen en leven.