Trainingen

Voor vrijwilligers, jeugdwerkers en andere professionals die met jongeren werken.

Voor wie

Onze trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die actief is binnen jeugdwerk! Zoals clubleiders, jeugdwerkvrijwilligers en zomerkampbegeleiders. 

Als vrijwilliger besteed je tijd aan jeugdwerk en daar wil je ook graag iets voor terugkrijgen. Je wil jezelf graag ontwikkelen, om zo je taak binnen het vrijwilligerswerk beter uit te voeren en hierdoor meer plezier te beleven.

YMCA heeft hier een trainingsaanbod voor ontwikkeld dat uitdagend is voor elke vrijwilliger; of je nu een kinderclub begeleidt, kampstaf bent of een bestuursfunctie hebt. We gaan uit van de kwaliteiten van de deelnemers en nemen deze als uitgangspunt om verder te kunnen groeien.

Ons aanbod

Trainingshuis

De verschillende functies binnen het jeugdwerk vragen om verschillende kennis en vaardigheden. Daarom is er voor alle functies binnen het jeugdwerk een doorgaande trainingslijn ontwikkeld. Deze trainingen zijn samengebracht in het Trainingshuis, waarin deze trainingslijnen individueel of met alle vrijwilligers binnen jouw vereniging of groep gevolgd kunnen worden. Je begint met de basis en daar kan op voortgebouwd worden met specialisaties in diverse richtingen. De data van geplande trainingen zijn te vinden in de Agenda.

ymca jeugdwerk

Ben jij pas gestart als vrijwilliger binnen het jeugdwerk of binnen het kampwerk en wil je graag meer weten over het organiseren van activiteiten en het leidinggeven aan kinderen en tieners? Dan is deze training echt iets voor jou! In drie bijeenkomsten krijg je kennis en vaardigheden over de basis van leidinggeven aan kinderen en tieners en het opzetten van een programma.

4

Ben jij al een tijdje actief als vrijwilliger in het jeugdwerk en ben jij nieuwsgierig naar hoe je nog beter aan kunt sluiten bij kinderen en tieners? Dan is deze training echt iets voor jou! In drie bijeenkomsten ga je dieper in op de basisvaardigheden binnen het leidinggeven aan kinderen en tieners. We nemen je mee in het recept voor sterk jeugdwerk, geven je handvatten voor het omgaan met moeilijk gedrag en zoomen in op sfeer en klimaat binnen je groep.

Over-ons-ymca-jeugdwerk

Ben jij pas gestart als bestuurslid van jullie vereniging? Of al langer actief als bestuurslid maar nog zoekende naar je rol binnen het bestuur? Dan is deze training echt iets voor jou! In drie bijeenkomsten krijg juiste kennis en vaardigheden om je bestuursfunctie vorm en inhoud te geven. Er is veel aandacht voor uitwisseling en praktijkvoorbeelden.

bestuur

Leer de juiste kennis en vaardigheden om je functie nog beter te vervullen.

In deze training krijg je meer kennis en vaardigheden over het leidinggeven en communiceren met vrijwilligers. Ook leer je meer over het communiceren met ouders en omgaan met de verschillende doelgroepen. 

Ycamps

Ga je op kamp met een specifieke doelgroep?
We hebben 4 modules opgezet waarin je leert werken met deze specifieke doelgroepen.

 

 

YMCA jeugdwerk

Dit zijn trainingen voor vrijwilligers die meer willen weten over allerlei onderwerpen. Elk onderwerp bestaat uit meerdere modules welke één dagdeel beslaan.

Aanbod:

6A: Kampwerk 

6B: Sociale veiligheid

6C: Werken met kinderen en tieners

6D: Groepsprocessen en communicatie

6E: Spel

Wat deelnemers over YMCA trainingen zeggen

Inhoudelijk sterk
Theoretische kennis met een praktische toepasbaarheid 90%
Praktische tips
De tips zijn praktisch makkelijk implementeerbaar 87%
Oefeningen om skills te verbeteren
Samenwerken met andere vrijwilligers 85%
Een sterk netwerk van medevrijwilligers
Nieuwe mensen leren kennen en mijn netwerk versterkt. 80%

Doe een nieuwe aanvraag

Mis je een bepaalde training of workshop in ons aanbod? Neem contact met ons op. We denken graag in mogelijkheden. Wie weet kunnen we jouw idee toevoegen aan ons aanbod. 

YMCA Jeugdwerk trainingen

YMCA trainingen

We waarderen je inzet als vrijwilliger en ondersteunen je graag met een training.

Als vrijwilliger besteed je een deel van je tijd aan het Jeugdwerk en daar wil je ook graag iets voor terugkrijgen. Je wilt je graag ontwikkelen om zo je taak binnen het jeugdwerk beter uit te voeren en hierdoor meer plezier te beleven.

YMCA heeft hiervoor een trainingsaanbod ontwikkeld dat uitdagend is voor elke vrijwilliger; of je nu een kinderclub begeleidt, kampstaf bent of een bestuursfunctie hebt. We gaan uit van de kwaliteiten van de deelnemers en nemen deze als uitgangspunt om verder te kunnen groeien.

Wil je overleggen welke training het beste bij je past? Stuur ons een bericht, dan helpen we je kiezen.