Online cursus

Alle kinderen veilig

Herken je dit?

 

“Ja hoor, daar gaat ze weer, samenspelen ho maar..” 

Deze gedachte popt in je hoofd. Het valt je op dat Talitha de laatste tijd niet meer meedoet met de andere kinderen. Ze heeft een grote mond en ziet er onverzorgd uit. 

Je begint je een beetje zorgen te maken 

“Zou er thuis iets aan de hand zijn?” 

Je vraagt je af wat je opties zijn om Talitha te helpen. In deze online cursus leer je hoe je kunt handelen in situaties zoals deze. 

zorgen over kind

Volg deze gratis cursus

Je leert op welke signalen je moet letten, wat je zelf kunt doen en bij wie je aan de bel kunt trekken.

Als vrijwilliger heb je veel contact met kinderen. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over een kind. Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? En wat kun je doen?

Leer hoe jij het verschil maakt voor kinderen als Tom en volg de gratis online de cursus ‘Zorgen over een kind, en nu?’.

Augeo Academy wil dat álle kinderen veilig opgroeien. Daarom hebben ze, in samenwerking met vrijwilligersorganisaties YMCA Jeugdwerk, Humanitas, Scouting Nederland, NUSO Speelruimte Nederland Steunpunt Kindervakanties en de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, een gratis online cursus gemaakt voor vrijwilligers. De cursus laat zien op welke signalen je moet letten, wat je zelf kunt doen en bij wie je aan de bel kunt trekken.

 

Over de cursus

Wat je leert

  • Welke stressvolle ervaringen kinderen (thuis) kunnen meemaken
  • Signalen herkennen bij kinderen waar het niet goed gaat
  • Hoe je kinderen steunt die het moeilijk hebben

De inhoud

  • Ervaringen van andere vrijwilligers.
  • Verhalen wat een vrijwilliger voor een kind heeft betekend.
  • Tips, oefen via video’s en interactieve vragen.

Hoe werkt het?

  • Meld je gratis aan voor de cursus via www.augeo.nl/vrijwilligers 
  • Je kunt op elk moment stoppen en weer verder gaan
  • Tijdsduur: 1 uur
YMCA Jeugdwerk trainingen

YMCA trainingen

We waarderen je inzet als vrijwilliger en ondersteunen je graag met een training.
Als vrijwilliger besteed je een deel van je tijd aan het Jeugdwerk en daar wil je ook graag iets voor terugkrijgen. Je wilt je graag ontwikkelen om zo je taak binnen het jeugdwerk beter uit te voeren en hierdoor meer plezier te beleven. YMCA heeft hiervoor een trainingsaanbod ontwikkeld dat uitdagend is voor elke vrijwilliger; of je nu een kinderclub begeleidt, kampstaf bent of een bestuursfunctie hebt. We gaan uit van de kwaliteiten van de deelnemers en nemen deze als uitgangspunt om verder te kunnen groeien. Wil je overleggen welke training het beste bij je past? Stuur ons een bericht , dan helpen we je kiezen.