Specialisatietraining Coördineren en leidinggeven

4. Coördineren en leidinggeven

In deze training krijg je meer kennis en vaardigheden over het leidinggeven en communiceren met vrijwilligers. Ook leer je meer over het communiceren met ouders en omgaan met de verschillende doelgroepen. 

De training bestaat uit drie dagdelen. 

Trainingsinhoud

  • Vrijwilligers werven/Leiding geven aan vrijwilligers 

    Vrijwilligers zijn de drijvende kracht van de jeugdorganisaties. Het vinden van nieuwe vrijwilligers is soms lastig, maar veel vaker is het veel lastiger om ze vast te houden? Hoe bind je ze aan je organisatie en blijven ze zich inzetten voor het werk dat ze doen? Hoe maak je een goede sfeer waar de vrijwilliger zich thuis voelt en welke benadering is het meest effectief

  • Groepsdynamica 

    Zet een groep mensen bij elkaar en er ontstaat een boeiend proces. Welke fases doorlopen ze? En hoe kan je hier als begeleider goed mee omgaan of juist gebruik van maken? Kent een groep elkaar net, dan ga je andere dingen doen dan als een groep elkaar al langere tijd kent. Door de juiste spellen in te zetten kan je een groepsproces sturen, maar hoe weet je welke kant je ze heen zou moeten sturen? Dit soort vragen komen aan bod binnen deze workshop.

Tijdsinvestering

De training bestaat uit 3 dagdelen van 2,5 uur waarbij we er van uitgaan dat je ze alle drie volgt. Je kunt deze training alleen volgen maar je kunt dit natuurlijk ook doen met alle vrijwilligers binnen jullie jeugdwerk op jullie eigen locatie. In dat laatste geval plannen we graag in overleg met jullie de data.

Deelnamekosten

  • Basislidmaatschap €12,50 p.p. per bijeenkomst 
  • Lidmaatschap plus €8,50 p.p. per bijeenkomst 
  • Niet leden €22,50 p.p. per bijeenkomst

Aanmelden

Meld je aan via e-mail: noordoost@ymca.nl. Je kunt deze training alleen volgen maar je kunt dit natuurlijk ook doen met alle vrijwilligers binnen jullie jeugdwerk op jullie eigen locatie. In dat laatste geval plannen we graag in overleg met jullie de data.

“Ik heb hier zoveel geleerd wat ik meteen in praktijk kan brengen, ideaal.”
YMCA Jeugdwerk trainingen

YMCA Trainingen

We waarderen je inzet als vrijwilliger en ondersteunen je graag met een training.

Als vrijwilliger besteed je een deel van je tijd aan het Jeugdwerk en daar wil je ook graag iets voor terugkrijgen. Je wilt je graag ontwikkelen om zo je taak binnen het jeugdwerk beter uit te voeren en hierdoor meer plezier te beleven.

YMCA heeft hiervoor een trainingsaanbod ontwikkeld dat uitdagend is voor elke vrijwilliger; of je nu een kinderclub begeleidt, kampstaf bent of een bestuursfunctie hebt. We gaan uit van de kwaliteiten van de deelnemers en nemen deze als uitgangspunt om verder te kunnen groeien.

Wil je overleggen welke training het beste bij je past? Stuur ons een bericht , dan helpen we je kiezen.